Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programında, Röntgen, Bilgisayarlı Tomografi, Magnetik Rezonans, Mamografi, Ultrasonografi gibi birimlerde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında ve Nükleer Tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde hizmet veren Sağlık Teknikeri yetiştirilir. Sağlık Teknikeri: Hekimin verdiği talimatlara göre hastayı tetkike hazırlayan, iyonizen veya non-iyonizen ışınlarla vücudun tamamını veya bir bölümünü görüntüleyen, hastanın film ve görüntülerini kullanıma hazır hale getiren sağlık personelidir. Bu alanda çalışan Sağlık Teknikerleri iyonizen ve non-iyonizan radyasyon kullanarak insan vücudunun görüntülemesi ile ilgili tüm tanısal tetkikleri gerçekleştirme, radyofarmasötik ajan kullanımı, gerekli olan tüm organ sintigrafileri ve pozitron emisyon görüntüleme işlemlerini gerçekleştirme, görüntüleme cihazlarını kullanıma hazır hale getirme, rutin bakımlarını takip etme ve düzenli çalışmalarını sağlama, görüntüleme tetkiki için gerekli tüm hazırlıkları yapma, hastayı tetkike hazırlama, bilgilendirme, görüntüleme banyolarının yapılmasını sağlama, dosyalara yerleştirme, hastanın bilgilerini yazma, film raporlarını ilgili birime teslim etme gibi görevleri yaparlar. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri eğitimi, ön lisans düzeyinde iki yıldır. İlk yıl teorik dersler, ikinci yıl uygulamalı eğitim ağırlık taşımaktadır. Öğrenciler uygulamalı eğitimlerini, Erciyes Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı, Nükleer Tıp ve Radyoterapi Ünitelerinde yaparlar. Programı başarı ile bitirenlere Ön lisans Diploması ve Sağlık Teknikeri unvanı verilir. Mezunlar, Üniversite, Devlet, Hastaneleri veya Özel Hastaneler ve Muayenehanelerde çalışabilirler. “Tıbbi Görüntüleme” programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde; Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans Programına dikey geçiş yapabilirler.