Tarihçe

Erciyes Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1989 yılında açılmıştır. Okul 1995-96 ders yılı başında Kayserili hayırsever işadamı Sayın Hüseyin Bayraktar tarafından yaptırılan yeni binasına taşınmış ve okulun adı Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olarak değiştirilmiştir.

Meslek Yüksekokulumuzdan 2 yıl (4 dönem) öğretim süresinin sonunda başarılı olanlara önlisans diploması verilmektedir. İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Ağız ve Diş Sağlığı, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Odyometri, Elektronörofizyoloji, Ameliyathane Hizmetleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programlarından mezun olanlar “Sağlık Teknikeri”, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programından mezun olanlar “Meslek Elemanı” unvanı alırlar.