SSS

Sağlık sektörüne ilgi duyan, insan yaşamına değer veren, yenilikçi, yaratıcı, problem çözücü bireyler yetiştiriyor olma

Bireylere yüksek öğrenim düzeyinde genel kültür ve bilgi donanımı sağlama ve yaşam kalitesini artırıcı etkinlikleri düzenliyor olma

Meslek yüksek oklumuzun uyguladığı öğretim programlarının çağdaş öğrenme-öğretme yaklaşımlarına uygunluğu

Bilgi ve teknoloji üretmedeki olanakları, akademik öğretim kadrosu, bina, laboratuvar, uygulama gibi öğretim olanaklarını sunma

Ülkemizde ihtiyaç duyulan iş gücü alanlarına nitelikli sağlık elemanı yetiştiriyor olma

Öğrencilerin alanı ile ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmeleri

Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadırlar. Devam zorunluluğu, teorik derslerde en az %70, uygulamalı derslerde ise en az %80’dir. Bu şartları yerine getirmeyen öğrenciler, dönem sonu sınavlarına giremezler.

Öğrencilerin devam durumları, ders sorumlularınca izlenir. Öğrencilerin alacakları sağlık raporları, derse devam sürelerinin hesabında dikkate alınmaz.

Bir dersin devam zorunluluğunu yerine getiren, ancak bu dersten başarısız olan öğrencilerin dersi tekrarlamaları durumunda yeniden devam şartı aranmaz.

İki türlü yatay geçiş imkanı mevcuttur.

1) Genel Akademik Ortalamaya göre

2) Merkezi Yerleştirme Puanına göre.

Yatay geçişe ilişkin şartlar her yıl ocak ve temmuz ayı içerisinde web sayfamızda ilan edilir.

Not: Yüksek Öğretim Kurulu’nun 12.01.2015 tarihli 1355 sayılı yazısında, bahar yarıyılında merkezi yerleştirme puanına göre (ek madde 1) yatay geçişle öğrenci alınıp alınmayacağı hususunun üniversite yönetim kurulları tarafından karara bağlanması gerektiği belirtmiş olup, Üniversitemizin 23.01.2015 tarihli senato kararına istinaden bahar yarıyılında Üniversitemize merkezi yerleştirme puanı ile öğrenci kabulü yapılmamaktadır. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvuruları Ağustos ayı içerisinde olup, başvurular her yıl Ağustos ayının 15’ine kadar alınmaktadır.

İntibak işlemleri ile detaylı bilgiye, okulumuz İntibak İşlemleri web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Eğitimine devam eden öğrenciler hem öğrenci belgelerine hem transkriptlerine, ayrılan öğrencilerimiz ise transkriptlerine OBİSİS üzerinden erişim sağlayıp e-imzalı çıktılarını alabilmektedirler.

Mezun olabilmek için ‘’TEK DERS’’ i kalıp (devamını almış olmak şartı ile) tek ders sınavına girecek öğrencilerimizin işlemleri OBİSİS üzerinden yapılacaktır.

Bütünleme sınavlarından sonra devamını almış olmak kaydıyla dönemine bakılmaksızın mezun olabilmek için ders hükmünde olmayan bitirme ödevi, bitirme tezi, staj ve hazırlık sınıfı hariç tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilir. Tek ders sınavında ara sınav notu dikkate alınmaz. Tek ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, sadece tek ders sınav notuna göre belirlenir.

Okulumuza tek derse girmek istiyorum talebi ile dilekçe verilmesine gerek yoktur. (Problem yaşayan öğrencilerimizin çözüm için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.)

Tüm derslerini tamamlamış ve mezun aşamasına gelmiş (OBİSİS’te okuyor olarak görülecektir) öğrenci listeleri her hafta haftanın ilk günü okullara gönderilir. Okullardan gelen Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda öğrenci mezun edilir (OBİSİS’te mezun olarak görülecektir). Diplomalar yaklaşık 2-5 gün içerisinde hazır edilmektedir. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte öğrenci işleri merkezine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Okulumuz web sitesinden ders kataloglarına ulaşılabilir. Ayrıca üniversitemizin bilgi paketi sayfasını da kullanarak istediğiniz dersin güncel ders içeriklerine ulaşabilirsiniz.

Ders kaydı, akademik takvimde belirtilen kayıt süresi içinde yapılır. Bu süre haricinde ders kaydı yapılmaz ve öğrenci öğrencilik hakkından yararlanamaz. Ders kaydı yaptırılmayan dönem öğretim süresine dahildir.
Eğer seçmeli ders havuzunda aynı ders her iki dönem (güz/bahar) müfredatında yer alıyor ise bir sonraki dönemde başarısız olunan seçmeli ders alınabilir. Fakat her iki dönemde aynı ders müfredatta yok ise başarısız olunan dönemde alınabilir.

Toplamda 30 kredilik ders olmak kaydı ile öncelikle döneminize ait zorunlu dersleri listenize eklemeli ve seçmeli ders havuzundan 3 adet seçmeli dersi listenize eklemelisiniz. Yalnızca 1. Sınıf bahar dönem için 2 adet seçmeli ders seçmeniz yeterli olacaktır.

1. Sınıf 2. Dönem ve daha sonrasında ders seçimi yaparken genel not ortalaması 1.00-1.99 arasında olan öğrenciler, azami ders yükünün en fazla %75’i (30 kredi) kadar ders alabilirler. Genel not ortalaması 1.00’ın altında olan öğrenciler ise, azami ders yükünün en fazla %50’si (20 kredi) kadar ders alabilirler.

Seçmeli dersler ZOOM platformu üzerinden yapılmaktadır. ZOOM platformu üzerinden derse girebilmek için öncelikle bilgisayar, tablet, cep telefonu vb. araçlara ZOOM uygulamasını yükledikten sonra OBİSİS üzerinden derse ilişkin bilgileri “uzaktan eğitim” sekmesinden edinerek derse giriş yapılmaktadır.

“Atatürk İlke ve İnkılapları”, “Türkçe ve Kompozisyon” ve “Yabancı Diller” dersleri ERUZEM sitesi üzerinden yapılmaktadır. Siteye girdikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girerek ders saati bilgilerine ulaşılarak derslere girilebilir.